TopDutch en IT Hub bundelen krachten met nieuwe samenwerking

Sinds begin maart heeft TopDutch zich aangesloten als partner van de IT Hub. Hiermee sluit de organisatie zich aan bij de IT Hub Community. Met behulp van elkaars netwerk gaan beide organisaties zich inzetten om digitale innovatie in de noordelijke provincies te bevorderen.

Noordelijke regio promoten
TopDutch is een economisch samenwerkingsverband tussen de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. Het doel van dit verband is om de noordelijke regio te promoten om zo meer innovatieve, buitenlandse bedrijven, die voorloper zijn in de (verduurzamings)transitie, te interesseren om in onze regio te investeren.

Simon Kloppenburg, Campagneleider van TopDutch, vertelt: “TopDutch is van en voor de drie noordelijke provincies. Noord-Nederland leidt belangrijke systeemtransities en TopDutch zorgt er door het voeren van marktgerichte campagnes voor dat meer innovatie, buitenlandse bedrijven die voorloper zijn in deze transities onze regio zullen vinden. Hiermee dragen we bij aan de noordelijke ambities. Samenwerkingen met regionale bedrijven en initiatieven dragen bij aan het saamhorigheidsgevoel wat ons als regio sterker maakt. Daarom zijn blij om ons als partner aan de IT Hub te verbinden.”

Krachten bundelen
Ronald Eissens, Business Developer bij de IT Hub, sluit zich hierbij aan: “Als IT Hub zetten wij ons in om talentontwikkeling en kennisdeling te stimuleren, om zo bij te dragen aan de digitale transitie van de regio. Doordat de IT Hub de Drentse thuisbasis is van TopDutch kunnen we sneller verbindingen leggen en snel schakelen. Zo bundelen we onze krachten om bedrijven te helpen ontwikkelen & innoveren én om talent aan de regio te binden.