Digitale transitie

digitale transitie

Om als bedrijf klaar te zijn voor de toekomst, is digitalisering in de breedste zin van het woord noodzakelijk. Dit is soms best een uitdaging, want hoe kun je nieuwe ideeën en digitale technologieën (door)ontwikkelen en toepassen binnen jouw bedrijf? Dit vraagt in ieder geval om expertise, samenwerking en kennisdeling. De IT Hub is er om jou hierbij te ondersteunen!

Wij helpen bedrijven met vragen over de toepassing van digitale technologieën. Studenten van het mbo, hbo en wo en experts gaan, samen met de bedrijven, op zoek naar concrete oplossingen voor allerlei vraagstukken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over:

 • De digitale basis op orde!
  Optimaliseer je online marketing en sales, automatisering, data verzameling en analyse en/of digitale veiligheid.
 • Digitale optimalisatie toepassen
  Welke digitale technologieën kun je toepassen waardoor processen beter en sneller verlopen? En welke oplossingen kun je toepassen om duurzamer of meer circulair te worden?
 • Digitale innovatie inzetten
  Welke digitale technologieën kun je inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten voor bestaande doelgroepen?
 • Digitale transformatie realiseren
  Welke (nieuwe) technologieën kun je inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten voor nieuwe doelgroepen?

Partners

Er zijn diverse organisaties, partners en hubs die zich bezighouden met de ondersteuning van het mkb. Wij zetten in op verbinding en samenwerking met deze partners zodat jij de juiste ondersteuning ontvangt. We werken hiervoor samen met Ik Ben Drents OndernemerICT AcademieTech Hub Assen, Slimme MKB, Groningen Digital Business Center en Digilink Drenthe.

Ben jij benieuwd hoe jouw bedrijf er voor staat op het gebied van digitalisering? Doe dan nu de Benchmark Digitalisering van Ik Ben Drents Ondernemer en ontvang een advies op maat! 

Meld je aan als bedrijf

Heb jij een bedrijf en heb je een vraagstuk op het gebied van digitalisering? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op!