Ons verhaal

ons verhaal

Een aantrekkelijke regio, met goed opgeleid IT talent en een bloeiend bedrijfsleven dat klaar is voor de toekomst. Dat was de wens en daarmee de start van de IT Hub: de plek waar business, kennis, innovatie, talent en technologie samenkomen. Om dit te bereiken hebben TVM, Unigarant, Rijksuniversiteit Groningen, NHL-Stenden Hogeschool, Hanzehogeschool Groningen, Alfa College, Drenthe College, gemeente Hoogeveen en provincie Drenthe de handen ineen geslagen en is de IT Hub ontstaan.

Wij werken aan het versnellen van innovatieve ontwikkelingen die ervoor zorgen dat bedrijven, overheden, onderwijs, werkenden en werkzoekenden klaar zijn voor de toekomst. Maar wat betekent dit precies? In de IT Hub staan drie onderwerpen aan de basis staan van de community:

1. Innovatielabs

In de innovatielabs staat het ontwikkelen van kennis, innovatie en het toepassen van nieuwe technologieën en kennis centraal. Bedrijven en studenten gaan samen aan de slag met vragen uit het bedrijfsleven. Dit zijn bijvoorbeeld strategische, tactische of operationele vraagstukken die onder leiding van hoogleraren, lectoren en practoren worden onderzocht. De kennis die wordt opgedaan komt beschikbaar in masterclasses en meetups. Lees meer over de innovatielabs.

2. IT talent

Wij bieden ruimte aan IT Talenten om te groeien en zich verder te ontwikkelen tot de professionals van de toekomst. Dit doen we door scholingsmogelijkheden, werving en uitwisseling van talenten, voorlichting en de doorontwikkeling van kennisoverdracht. Wij helpen jou bij het vinden van de juiste partners om je IT talent verder te ontwikkelen. Lees meer over IT talent.

3. Digitale transitie

De digitalisering van het mkb is belangrijk voor toekomstbestendige bedrijven. Maar in de praktijk is dit niet altijd even makkelijk! De IT Hub is er voor die bedrijven die vragen hebben over de toepassing van digitale technologieën. Studenten van het mbo, hbo en wo en experts gaan, samen met de bedrijven, op zoek naar concrete oplossingen voor allerlei vraagstukken. Lees meer over de Digitale transitie.